Voor kwaliteitscontrole en smaakbehoud |

Wat is een houdbaarheid onderzoek?
Bij een houdbaarheid onderzoek testen we een product op smaak gedurende meerdere momenten in de hoofdbaarheidscyclus.
De testopzet
- een beoordeling van het product met een leeftijd waarop consumenten voor het eerst in aanraking kunnen komen met product (startpunt)
- herhaling van dezelfde test waarbij het product een andere leeftijd heeft
- Meerdere meetmomenten kunnen worden ingepland
- Laatste meting waarbij het product wordt getest onder de uiterste houdbaarheidsdatum
Houdbaarheid onderzoeken kunnen worden gecombineerd met andere vormen van onderzoek (bijvoorbeeld de evaluatie van de prijs, verpakking of het imago van het product).
Een houdbaarheid onderzoek geeft inzicht in:
- de aantrekkelijkheid van het product tijdens het startmoment en gedurende de verschillende meetmomenten daarna
- de mate waarin het product zijn smaak behoud gedurende de houdbaarheidsperiode
- de ideale leeftijd en uiterste houdbaarheidsdatum voor de verkoop
Waarom een houdbaarheid onderzoek?
Met een houdbaarheid onderzoek brengen wij in kaart of de smaak van uw product constant blijft gedurende de houdbaarheidsperiode.
- Verlaag het risico dat consumenten niet tevreden zijn over uw product door smaakverlies
- Inzicht in de ideale en maximale leeftijd voor distributie van uw producten
- Bouw kennis op om uw producten en merken te verbeteren en te laten groeien.
Binnen één werkdag een offerte voor uw project |