Testcentrum Tilburg
Een modern testcentrum voor product- en merkonderzoek.

Proeven

Snel en efficiënt producten testen

Sensorisch testcentrum voor Nederlandse consumenten

Wekelijks organiseren we een aantal testen op ons testcentrum in Tilburg voor producenten uit de voedingsindustrie. Daarbij komen consumenten op afspraak bij ons proeven of worden consumenten op straat enthousiast gemaakt om deel te nemen aan een onderzoek. Vervolgens nemen zij plaats in een van onze testcabines, proeven zij het product en vullen zij zelfstandig de enquête in. 

Doordat we een flinke database hebben met consumenten en ons testcentrum op een druk bezocht winkelcentrum is gevestigd kunnen we diverse doelgroepen bereiken voor uw onderzoek. Zo kunnen we selecteren op merkgebruikers, specifieke leeftijdsgroepen of bezoekers van een bepaalde supermarkt. 

Kenmerkend voor ons testcentrum 

 • Moderne testlocatie met 14 testcabines en een capaciteit van 100 tot 120 consumenten per testdag
 • Faciliteiten voor productopslag (gekoeld, diepvries en droogopslag) en product bereidingen (opwarmen, koken- en bakken en frituren)
 • Gelegen op een van de grootste winkelcentra van de stad omringd met 40.000+ inwoners in de wijk. Daardoor is de locatie uitermate geschikt om snel en efficiënt consumenten te vinden voor uw onderzoek.
 • Eigen panel van consumenten uit de omgeving die vooraf benaderd kunnen worden om deel te nemen aan onze testen. De database wordt wekelijks ververst met consumenten die stoppen en nieuwe deelnemers die zich aanmelden.
 • Testdagen worden wekelijks ingepland op basis van de actuele planning (maandag tot en met zaterdag, ook in de avonduren)

Liever een andere testlocatie? Geen probleem! 

Voor een aantal projecten is het interessant om onderzoek op een andere locatie of op meerdere testlocaties in te zetten. Limburgs stoofvlees kan je beter in Limburg testen dan in Groningen. Voor een totaal nieuw product is het juist weer interessanter om meerdere testlocaties in het land te nemen.

Senso Test & Taste beschikt over een uitgebreid netwerk van testlocaties verspreid door het land. We hebben zelfs testlocaties in België waar we gebruik van kunnen maken!


Wat kunnen we testen? 

Ons testcentrum kan worden ingezet voor het beantwoorden van alle product-, merk-, marketing- en R&D gerelateerde vraagstukken. 

Wij organiseren onder andere: 

 • Product testen (zogenaamde smaak testen)
 • Verpakkingsonderzoek
 • Schaponderzoek (aparte ruimte)
 • Concept acceptatie testen
 • Prijsonderzoek
 • Naamsbekendheid en imago onderzoek
Recruit

Waarom testen op een centrale locatie?

 1. Een centrale locatie test is uitermate geschikt om producten gecontroleerd aan te bieden (de testcondities zijn dan voor iedereen gelijk). 
 2. Er zijn meer complexe onderzoekstechnieken mogelijk (bijvoorbeeld verschil testen, driehoekstesten) of een combinatie van verschillende technieken.
 3. Consumenten kunnen over het algemeen de vragenlijsten zelfstandig invullen, maar ons personeel is aanwezig om te helpen indien er toch vragen of onduidelijkheden zijn.
 4. Een onderzoek op locatie heeft kortere doorlooptijden (een rapport heeft u al vanaf 3 dagen na levering van uw product!)
 5. De opkomst van de deelnemers is hoger dan bijvoorbeeld bij thuis testen. 
 6. Bij onderzoek op locatie zijn relatief minder producten nodig, doordat we producten kunnen delen over meerdere personen.
 7. Producten kunnen geheel blanco worden geserveerd (zonder merk en verpakking zichtbaar) of zelfs helemaal blind (met blinddoek).

Nieuwsgierig geworden?

Wij adviseren u graag over uw project. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden!

Neem contact met mij op